Metoder

Klinikken kombinerer ofte forskellige behandlingsmetoder, som erfaringen viser virker særligt effektivt i forhold til angst. De enkelte metoder sammensættes altid ud fra en vurdering af, hvad der er bedst for det enkelte barn.

En af de metoder klinikken bruger er hypnoterapi, som er en behandling, hvor der anvendes hypnose. Hypnose er en tilstand, hvor opmærksomheden er koncentreret. Dette er en tilstand de fleste af os kender fra dagligdagen såsom ‘at falde i staver’ og være meget afslappet som i tilstanden lige inden man falder i søvn. Gennem hypnoterapi opnår børnene en følelsesmæssig tryghed, sikkerhed og ro som ellers tager længere tid at opnå gennem kognitiv adfærdsterapi, der fokuserer mere på ændring af uhensigtsmæssige tanker og adfærd. Derfor kan hypnoterapi med fordel kombineres med kognitiv adfærdsterapi i arbejdet med den angst, som barnet oplever.

Barnet lærer ofte også udvalgte vejrtrækningsteknikker, som er udviklet til at få ro i det sympatiske nervesystem, der er det system, der aktiveres, når vi mennesker bliver bange eller stressede. Når det sympatiske nervesystem aktiveres, kan det få hjertet til at slå hurtigt, musklerne til at spændes, hænderne til at svede, og tankerne til at gå meget hurtigt. Denne tilstand kender de fleste børn med angst, og åndedraget er en konkret og direkte måde at få ro på kroppen på.

Afhængig af barnets alder og interesse kan vi ligeledes benytte tegne- og legeterapi samt mindfulness. Mindfulnessøvelser træner barnet i at være nærværende og til agere i stedet for at reagere, hvilket kan være et godt redskab i forhold til at håndtere de tanker, fornemmelser og impulser som angsten kan give.

Barnet lærer de metoder, som det har brug for, for at overvinde angsten.